12 Nisan 2010 Pazartesi

KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeler :

3 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 tutam kereviz yaprağı
1 tutam maydonoz yaprağı
2,5 - 3 lt kadar tavuksuyu
1 silme çay kaşığı karabiber
Tuz
20 gr.tereyağ veya kullanmıyorsanız, 1 kahve fincanı zeytinyağı..
2 çorba kaşığı çiğ krema
Yarım su bardağı süt

   Kerevizi, havucu, patatesi ister rendeleyebilir ister kesme tahtasında minik küpler halinde doğrayabilirsiniz.Doğranmış kereviz ve maydonoz yapraklarını ve yaklaşık 3 lt. tavuksuyunu da üzerine ekleyip, orta ateşte kaynatın.Teryağını ve unu ayrı bir tencerede
2-3 dak. kavurun, krema ve sütü azar azar eklerken, çırpıcıyla çırparak topaklanmaması için sürekli karıştırın.Karabiberini ve tuzu ekleyin, çorbanın suyundan da ekleme yaparak sulandırın ve  tamamını çorbaya katın.Eğer limon eklemek isterseniz daha önceki çorba tarifimde de belirtiğim gibi yarım limon suyunu sebzeler pişerken eklemelisiniz.
   Bu çorbayı sebzeler piştikten sonra, mikserle çırpıp terbiyesini de ekledikten sonra,
kremalı kereviz çorbanız hazır demektir.Kıtır ekmeklerle de servis edilirse, lezzetine doyum olmaz.

Kıtır ekmek yapımı:

İsteğe bağlı yaklaşık 4-5 adet dilimlenmiş ekmeği bir kesme tahtasında kuşbaşı şeklinde doğrayın.Büyük bir teflon tavada orta ateşte karıştırarak kızartın.Hafif kızarmaya başladığında 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip karıştırarak yağın ekmeklere bulaşmasını sağlayın.Ocaktan alıp bir kasede çorbanın yanında kaşıkla servis edin.

Hiç yorum yok: