27 Şubat 2011 Pazar

KARIŞIK FRAMBUAZ ve BÖĞÜRTLEN REÇELİ


Malzemeler :

450 gr. Frosty dondurulmuş Frambuaz
450 gr. Frosty dondurulmuş Böğürtlen
2 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu veya bir mercimek tanesi kadar limontuzu.

Orta boy bir tencerede her iki meyveyi de tozşekerle birlikte bir kaç saat bekletin, hem çözülsün hem de şekerler biraz erisin.Kısık ateşte 1-1,5 saat kadar, kapağı yarım açık kaynayacak.En son bir kaç damla limonsuyu sıkıp yarım saat daha kısık ateşte kaynatın.Ocaktan alıp, kavanoza aktarabilirsiniz.

Bu meyvelere, yabanmersini gibi  başka meyveler de ekleyebilir, orman meyveli karışık reçel  yapabilirsiniz.

Bu reçeli fotoğrafta görüldüğü üzere, sütlü bir tatlının üzerine ince bir tabaka yayıp, leziz bir tatlı elde edebilir, ayrıca cheesecake üzerine de doğal meyveli sos olarak kullanabilirsiniz.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: