29 Ocak 2012 Pazar

TULUM PEYNİRLİ BİBER DOLMASI

Malzemeler :

250 gr. Erzincan tulum peyniri,
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz,
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çay kağığı ucu kırmızı pul biber,
2 adet düzgün ve etli kırmızı biber, (marketlerde kapya biberi olarak geçiyor)

     Peyniri bir çatalla ezip zeytinyağı, ceviz ve pul biber ilave edilir.Tüm malzeme çekirdekleri temizlenmiş biberlerin içine sıkıştırarak doldurulur.Dilim dilim kesilip servis edilecek tabağa dizilir.İsteğe göre nar taneleri ve çörekotuyla süslenir.Ben narla olanını daha çok beğendim.Meze olarak, kahvaltılarda veya simit partilerinizde  favori lezzetiniz olacağından eminim.Tek problem belki, tulum peyniri sevmeyen misafirlerinizin bunu lezzet olarak tercih etmeyeceği olabilir.Belki onlara da ayrı bir peynir çeşidiyle bunu deneyebilirsiniz.Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok: